Hur lägger jag in ett "rullande schema" i Tempus?

Eftersom era barns personal vill kunna lita på att schemat ni vårdnadshavare lägger in är någorlunda aktuellt måste vi behandla det som en färskvara. Därför har vi medvetet gjort så att det inte finns ett rullande schema. På sätt undviker vi att en del inte lägger in att de t.ex. hämtar en timme tidigare vilket leder till onödiga överbemanningar eller större problem.

Men! Eftersom det går så snabbt att schemalägga så kan du schemalägga flera veckor framåt på bara några minuter. Vi rekommenderar dock att ni inte lägger in allt för långt. Men det går om ni verkligen är säkra på att inget kommer att ändras.

Följ dessa steg om du har rullande schema, och vill lägga in det i Tempus.

På hemsidan (tempushemma.se)

1. Lägg in tider och ledighet för en vecka
  2. Klicka på knappen "Kopiera" för den veckan.
  3. Kryssa i rutorna för de veckor som ska ha samma schema.
    Välj även barn om det gäller mer än ett.
  4. Gör om för eventuella "udda veckor"
  5. Klart!
I apparna (Tempus Hemma (ny version)) kan du välja olika vägar beroende på vad du föredrar
(kopierafunktionen kommer till android, men är ej klar än)
  1. Lägg in tider och ledighet för de veckor som ska rulla. Välj plustecknet
    eller att i Schemavyn ändra dag för dag. Glöm inte lägga in ledigheter.
  2. Tryck på "plusknappen" och välj "Kopiera schema"
  3. Välj barn och markera de veckor som ska kopieras
  4. Tryck nästa och välj vilka veckor de ska kopieras till
  5. Tryck på nästa och välj vad som ska kopieras
  6. Klart!

Glöm inte göra ändringar när det behövs. Även en timme hit eller dit kan spela roll.