Problem med inloggning?

I Tempus Hemma kan man logga in med antingen bankID eller lösenord beroende på vilken kommun eller friskola ditt barn tillhör. Skrolla ner till rubriken "Inloggning med bankID" om du behöver hjälp med inloggning med bankID.

Om dina problem inte rör denna delen av inloggningsprocessen ber vi dig kontakta oss på support@tempusinfo.se med utförlig beskrivning (gärna en skärmdump som visar problemet), och information om vilken kommun/friskola du försöker logga in mot.

Det går även att använda sig av tempushemma.se om du väntar på att ditt problem ska bli löst, eller om appen inte uppfyller dina behov.

Inloggning med lösenord

1. Kontrollera att du har valt rätt område och verksamhet. En del kommunala verksamheter har (i Tempus) samma namn som området de ligger i så det kan se ut som om du gör samma val två gånger. Om du får svaret att ditt konto inte finns har du troligen loggat in mot fel verksamhet. Eller så finns inte ditt konto, och då ska du kontakta din barnomsorg för att få veta hur du går vidare. I de flesta fall handlar det om att du ska ansöka om ett konto, men detta skiljer sig bland våra kunder. Om du får svaret att du skrivit in felaktiga kontouppgifter ska du prova någon av de andra punkterna.

2. Kontrollera så du verkligen skriver in rätt användarnamn och lösenord. Du kan välja att lösenordet ska skrivas ut synligt så du kan se att det blev rätt (se bilderna nedan). Var extra uppmärksam på om någon bokstav i lösenordet blev ändrad till stor/liten bokstav, och om det har kommit med något extra mellanslag före eller efter lösenordet eller användarnamnet. Som användarnamn kan du även prova din e-postadress eller ditt personnummer (format ÅÅÅÅMMDD-XXXX).

3. Du kan testa skapa ett nytt lösenord om du inte kommer vidare. Du hittar funktionen för det där man skriver in sitt lösenord. På hemsidan ska du klicka på "Glömt lösenord" (välj först område och verksamhet). Skriv sedan in ditt användarnamn. I appen ska du fylla i ditt användarnamn och sen trycka på "Har du glömt ditt lösenord?" (se bilderna nedan). I stället för användarnamn kan man även skriva in sin e-postadress, eller sitt personnummer (format ÅÅÅÅMMDD-XXXX).

Då skickas ett mejl med en lösenordsåterställningslänk till den e-postadress som är registrerad med ditt konto. Om du inte kommer åt den adressen längre måste du be någon på förskolan/fritids att ändra den åt dig i Tempus. Var noga med att det blir rätt med stora och små bokstäver i lösenordet, och så det inte kommer med något extra mellanslag.

4. Du kan också testa att starta om appen om inget av detta hjälper. Så här gör du på en iPhone, och så här på en Android-telefon (skrolla ner till Steg 2 - Tvinga appen att avsluta). Vi har inte sett några indikationer på att det skulle hjälpa, men du kan även prova att ominstallera appen om du använder iPhone. På Android ska du istället rensa appens data

Hemsidan

Appen

Inloggning med BankID

Några användare har på sistone upplevt problem med att logga in med BankID i appen, och det verkar drabba användare med både gamla och nya versionen av Tempus Hemma. Majoriteten av alla användare kan fortfarande logga in utan problem. Vi undersöker vidare och är i kontakt med företaget bakom inloggningstjänsten mot BankID, vars tjänst vi använder.

1. Kolla med verksamheten att du verkligen finns inlagd i systemet om det är första gången du försöker logga in.

2. Prova att logga in på tempushemma.se istället.

3. I Tempus Hemma-appen

- Välj istället BankID på annan enhet (se till så att Område och Östersund är rätt).

- Slå in ditt personnummer
    - Tryck på "Starta BankID på denna enhet"

- Nu borde det komma upp hemsida som säger "Not Found", stäng ner den och gå till Tempus Hemma appen.

4. Om du använder en iPhone kan det hjälpa att ominstallera vår app. På Android ska du rensa data för appen istället för att ominstallera. Du kan läsa mer om hur det går till här

5. Prova igen lite senare. För en del har det ordnat sig så att de har kunnat logga in igen några dagar senare, eller ibland tidigare.

6. För en del har det hjälpt att ominstallera BankID-appen (iPhone), eller att rensa data (Android) för BankID-appen (leta upp BankID-appen istället för Tempus Hemma). Men det innebär i så fall att du måste ansöka om ett nytt BankID hos din bank för att komma igång med den appen igen.