Inloggningsproblem med BankID

Några användare har på sistone upplevt problem med att logga in med BankID i appen, och det verkar drabba användare med både gamla och nya versionen av Tempus Hemma. Majoriteten av alla användare kan fortfarande logga in utan problem. Vi undersöker vidare och är i kontakt med företaget bakom inloggningstjänsten mot BankID, vars tjänst vi använder.

1. I Tempus Hemma-appen
    - Välj istället BankID på annan enhet, och se till så att Område och Verksamhet är rätt (om Verksamhet bara har ett alternativ visas bara Område).

2. - Slå in ditt personnummer
    - Tryck på "Starta BankID på denna enhet"

- Nu borde det komma upp hemsida som säger "Not Found", stäng ner den och gå till Tempus Hemma appen.

3. Prova att logga in på tempushemma.se istället.

4. Kolla med verksamheten att du verkligen finns inlagd i systemet om det är första gången du försöker logga in.

5. Eventuellt behöver appen starta om från början. Om du använder en iPhone ska du då ominstallera vår app. På Android ska du rensa data för appen istället för att ominstallera. Du kan läsa mer om hur det går till här.

6. Prova igen lite senare. För en del har det ordnat sig så att de har kunnat logga in igen några dagar senare, eller ibland tidigare.

7. För en del har det hjälpt att ominstallera BankID-appen (iPhone), eller att rensa data (Android) för BankID-appen (leta upp BankID-appen istället för Tempus Hemma). Men det innebär i så fall att du måste ansöka om ett nytt BankID hos din bank för att komma igång med den appen igen.