Texten Ogiltigt servercertifikat visas när jag vill gå in på Tempus

För att våra användare skall vara trygga på våra hemsidor använder vi certifikat som visar att våra sidor är säkra och seriösa. I operativsystemen finns listor för vilka certifikat som betyder att hemsidor är godkända kallade rotcertifikat. Dessa listor behöver uppdateras ibland, speciellt om man har äldre operativsystem som exempelvis Windows XP.

Det första man kan kolla är om datorns klocka går rätt. Gör den inte det finns risken att certifikaten inte kan jämföras korrekt. Stämmer den finns det flera lösningar för att få de senaste rotcertifikaten till din dator.

Lösning 1: Uppdatera Windows
När du uppdaterar Windows så kan det ibland följa med nya rotcertifkat.
http://windowsupdate.microsoft.com/
Detta kan kräva administratörsrättigheter.

Lösning 2: Installera nya rotcertifikat till Windows manuellt
Det går även att installera nya rotcertifikat manuellt från Microsofts egen hemsida.
Klicka här för att ladda ner installationen: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=15897
Alternativt om man har Windows XP kan man hämta dessa direkt: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35945

Lösning 3: Firefox
Det allra enklaste man kan testa som inte kräver några administratörsrättigheter är att använda en webbläsare som har inbyggda rotcertifikat. Den vi rekommenderar i detta fall är det senaste versionen av Firefox: http://www.mozilla.org/sv-SE/firefox/new/

Löser inte detta problemen kontakta Tempus Support.