Får inga pushnotiser från Tempus

Vi har undersökt detta och det verkar som att vi var lite snåla med att dela ut "nycklar" till iPhone-notiserna i vår app. Dessa nycklar blir inaktiverade efter en viss tid och har man ingen sådan får man inga pushnotiser.

Dessa delas ut varje gång man loggar in i appen på iOS så testa att logga ut och in igen så ska det nog börja fungera på en gång. Vi kommer lägga upp en uppdatering för detta inom kort så att man får en nyckel så fort man är inne på appen, inte när man nödvändigtvis "loggar in" med sina uppgifter.

Fungerar inte detta är den troligaste anledningen att man ibland inte får notiser om enheten som nuddar barnen inte har uppkoppling. Exempelvis om nuddningen sker på en iPad som är utom räckhåll för nätverket så kommer inte nuddningen till Tempus förens enheten får uppkoppling igen.

Om det går för lång tid innan enheten får uppkoppling skickar inte Tempus iväg någon notis. Det är ju inte så viktigt att få en notis om att barnet nuddades in för 3 dagar sedan. Vi får även veta om det inte går att skicka en notis till användarens telefon, exempelvis om enheten är avstängd. Då måste vi ta bort den från vår notis-skickar-lista för att inte överbelasta till exempel Apples server om utskicket skall göras till en IOS enhet.

En annan anledning till att man inte får notiser är om man inte haft Tempus App igång på ett tag. Vi får inte skicka notiser ifall vi misstänker att en App har blivit borttagen.

Vad man kan testa är om man är på skolan och nuddar in eller ut sitt barn. Om det inte plingar i mobilen ganska snart efter det och uppkopplingen är god så är det så klart något fel.

Det är bara att höra av sig ifall det ändå verkar som inga notiser kommer fortfarande!