Lösenord till Tempus i Malmö

Malmö kommun gör under hösten 2016 ett test av Tempus system för närvaroregistrering. I de flesta kommuner som har Tempus kan man logga in med användarnamn och lösenord. Dock har Malmö ett krav på oss att man bara ska få logga in på Tempus med e-legitimation. Därför har vi för Malmö kommun stängt av möjligheten till inlogg med lösenord bland annat genom att inte dela ut lösenord till vårdnadshavare eller personal.

Problemet med det är att Tempus app för vårdnadshavare, kallad Tempus Hemma, just nu kräver inlogg med lösenord och inte har stöd för e-legitimation. Under hösten 2016 kommer det dock att släppas e-legitimation till apparna vilket gör att vårdnadshavare då kommer kunna använda både apparna och hemsidan tempushemma.se. Något vi på Tempus gärna vill.

Det kommer alltså bli en tid under Malmös test när vårdnadshavare bara kan använda hemsidan vilket vi tycker är synd. Men Malmö ville komma igång att testa Tempus redan innan den nya appen var färdig så det fick bli så.

Till dig som är sugen på att börja använda vår app säger vi alltså Håll ut!